Albums


Picturesque matchstickable
messages

 Spare parts


Dog of two head

Ma kelly's greasy
room


12 gold bars

 

12 gold bars 2

 Live at the n.e.c


Piledriver


Hello


Quo


On the level


Blue for you


Live


Rockin'all over
the years

 If you can't stand
the heat


What ever you
want


Just supposin


Never too late


1+9+8+2


Back to back


In the army now


Ain't complaining


Perfect remedy

Rockin'all over
the years


Rock til you drop


Thirsty work


Live alive


Don't stop


Riffs


HitalbumRockers rollin


Famous in the
last century


Heavy traffic

Mijn
pagina

De band begon in de Underground rock in de jaren 60 onder de naam The Spectres (Niet te verwarren met de Australische groep The Spectres, waar Bonn Scott in meespeelde voordat hij bij ACDC  kwam). Rond 1967 ontdekten ze de psychedelische rock en veranderden ze hun naam in Traffic en niet veel later in Traffic Jam (om verwarring te voorkomen met de band Traffic van Steve Winwood). Aan het einde van dat jaar trokken ze Rick Parfitt aan en noemden ze zich Status Quo. Na een korte psychedelische periode met enkele kleine hits zoals Ice in the Sun en Pictures of matchstick men veranderde Quo van stijl met het album Dogs of two head. Geleidelijk werd met de albums Piledriver en Hello begin jaren zeventig een breed publiek bereikt. De band ontwikkelde een eigen kenmerkende stijl van weinig akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme. De band scoorde wereldwijd grote hits met onder andere Mean Girl, Paper Plane, Caroline, Down down, Break the Rules, Whatever you want, Rockin all over the world, The wanderer en In the army now, maar brak nooit echt door in de VS. De grootste hit had de band in 1975 met de live versie van Roll over lay down, van het album Hello (1973).

Het jaar 1982 stond wat Status Quo betreft in het teken van hun twintigjarig jubileum. De band bracht een album uit getiteld: 1+9+8+2 (de som van de cijfers is 20). Drummer John Coghlan verliet de band tijdens de opname van dit album en werd vervangen door Pete Kircher Ook Andy Bown werd toen officieel lid van Status Quo. Bown werkte al jaren intensief mee met de band, maar was tot dan toe nooit officieel als bandlid genoemd.

Op 14 mei 1982 speelde Status Quo in de N.E.C. in Birmingham Onder het 11.000-koppige publiek bevond zich het koninklijke paar Charles en Diana. Een gedeelte van dit concert verscheen later dat jaar op een album getiteld: Live At The N.E.C..

In 1984 besloot de band om te stoppen met touren. Nog eenmaal werd een grootschalige wereldtournee ondernomen: de The End Of The Road Tour. Deze werd afgesloten met een laatste optreden in Milton Keynes Bassist Alan Lancaster verliet Status Quo en vestigde zich in Australië. Francis Rossi en Rick Parfitt werkten in 1984 mee aan de Band Aid single Do they know it's Christmas.  Dit nummer, dat wereldwijd een nummer1-hit werd, werd opgenomen om geld in te zamelen voor de gigantische hongersnood in Afrika.

Alan Lancaster kwam nog eenmaal terug toen Status Quo in 1985 Live Aid opende met Rocking all over the world. Dit concert was een vervolg op de inzameling van Band Aid en werd op twee podia, Wembley Stadium Londen en JFK Stadium Philadelphia gespeeld. Hoewel op dit optreden kritiek in de media werd geuit, kreeg de band het 72.000 man tellende publiek aan het meezingen en dansen. Achteraf gezien hebben de sceptici hun ongelijk erkend: de opening was een sublieme zet van Bob Geldof gebleken. De sfeer was vanaf het eerste nummer weergaloos.

In april 1986 besloten Parfitt en Rossi, na enig juridisch getouwtrek met Alan Lancaster over de naam Status Quo, toch weer op tournee te gaan, ditmaal in gezelschap van John 'Rhino'Edwards op bas, Jeff Rich op drums en Andy Bown op keyboards. In augustus van dat jaar kwam een nieuw album uit: In The Army Now. De titeltrack was een cover van het Nederlandse duo: Bolland en Bolland Dit nummer werd uitgebracht op single en de band scoorde hier een van hun grootste hits mee. In de voormalige Sovjet-Unie, waar toen de Perestrojka was begonnen, verkreeg Status Quo met live optredens een supersterrenstatus.

Alan Lancaster gaf het Status Quo-repertoire een Australisch vervolg met zijn Lancaster bombers. Ook John Coghlan bleef actief met het oude Status Quo-repertoire.

Na een aantal albums kwam Status Quo in 2002 met 'Heavy Traffic". Inmiddels was drummer Jeff Rich vertrokken en hij werd vervangen door Matt letley. Met dit nieuwe album sloeg Status Quo opnieuw de weg van begin jaren zeventig in: stevige en ongecompliceerde rock.

Heavy Traffic werd in 2003 gevolgd door een coveralbum, genaamd"Riffs". Hierop waren niet alleen maar covers te beluisteren, maar ook opnieuw opgenomen klassiekers als Caroline, Whatever you want, Down the dustpipe en Rockin'all over the world.

Op 19 september 2005 bracht de band weer een album uit: The Party Ain't Over Yet. De release van dit album ging vergezeld van een wereldtournee. Bovendien werd in 2005 het feit gevierd dat Francis Rossi en Rick Parfitt elkaar veertig jaar geleden daarvoor hadden leren kennen. De tournee werd in december 2005 onderbroken vanwege gezondheidsproblemen van Rick Parfitt. Aanvankelijk werd keelkanker bij hem vermoed, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De band speelde in 2006 op het Arrow rock festival in Lichtenvoorde. Op 6 november 2006 kwam de eerste officiële live-DVD uit: Just Doin'it. Deze bevatte opnamen van het concert dat Status Quo in mei 2006 gaf in de N.E.C. in Birmingham.

Het Britse muziekblad NME riep Status Quo in 2006 uit tot de succesvolste Britse band ooit, omdat ze meer hitnoteringen (61) hebben gescoord dan welke andere Britse band ook.

Op 1 juli 2007 speelde de band tijdens het "Concert for Diana in het Wembley stadion, het nummer Rockin' All Over The World. Op 27 juli 2007 trad de band op tijdens de openingsdag van het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Op 11 augustus van dat jaar was Status Quo afsluiter van de eerste editie van Pinkpop Classic.

Het 33ste album van Status Quo verscheen op 17 september 2007: In Search of the Fourth Chord, een naam die verwees naar het feit dat Status Quo regelmatig (ten onrechte) werd verweten slechts van drie akkoorden gebruik te maken.

In september 2008 bracht de band, samen met de Duitse band 'Scooter', een Techno versie uit van 'Whatever you want'. Begin december van dat jaar kwam de band met haar eerste kerstsingle ooit: 'It's christmas time'.

12.gif
Concerten
Mijn Top 5

1.Roadhouse blues
2.Making Waves
3.Roll over lay down
4.Caroline
5.What you're proposing
hm41.nl 
                                            

              Bandleden                                         Ex-bandleden

Francis Rossi (zang,gitaar)             Roy Lines (keyboard)-t/m 1970
Rick Parfitt (zang,gitaar)                John Coghlan (drums)-tot 1982
Andrew Brown (keyboard)             Alan Lancaster (zang,gitaar)-t/m 1985
Matt Letley (drums)                       Pete Kircher (drums)- 1982 t/m 1985
John 'Rhino' Edwards (basgitaar)  Jeff Rich (drums)-1986 t/m 2000

 

 

 

     


Rhine FireOutnow 11

 

Under the influence

                         
           

realfashion.nl
                                               Video Clips

Status quo--Caroline                                     Status quo--Old time rock and roll

Status quo--Down Down                              Status quo--Rock and roll

Status quo--Roll over lay down                     Status quo--Big fat mama

Status quo--What ever you want                   Status quo--Rollin' home

Status quo--Roll over beethoven                   Status quo--Burning bridges
November 2015

Thu 26 Nov    Tilburg, Holland    
Sat 28 Nov    Blackpool, Opera House    
Sun 29 Nov    Manchester, Palace
    
December 2015

Tue 1 Dec    Liverpool, Echo2 Arena    
Wed 2 Dec    Aberdeen, AECC    
Fri 4 Dec    Glasgow, The SSE Hydro    
Sat 5 Dec    Birmingham, Barclaycard Arena    
Mon 7 Dec    Sheffield, Motorpoint Arena    
Tue 8 Dec    Cardiff, Motorpoint Arena    
Thu 10 Dec    Bournemouth, BIC    
Fri 11 Dec    Brighton, Centre    
Sun 13 Dec    London, O2
    
August 2016

Fri 12 Aug    Lakeland Festival, Erlach, Switzerland
Video Clips
Bandleden
Mijn Top 5
e-mail
Song teksten
Concerten
Home