Softmodden Wii
Stap 1:

Update de Wii naar de laatste versie. Als het goed is, is dit 4.3e. Zorg dat je een SD-kaart van minimaal 1 GB bij de hand hebt. Deze moet geheel leeg zijn of geformatteerd (NIET naar NTFS formatteren, maar naar FAT32.)

Zoek op je Wii naar het MAC-adres, dit heb je in stap 2 namelijk nodig.Ga hiervoor naar de op de Wii naar  Wii-instellingen –>Internet –> Console informatie. Houd de code bij de hand.

Stap 2:

Ga naar LetterBomb en vul hier je MAC-adres in. Zorg dat 4.3E is aangevinkt. Klik op ‘Cut the red wire‘ en er zal een bestandje gedownload worden. Pak het gedownloade bestand uit en zet dit in de root van je SD-kaart.

Stap 3:

Nu gaan we de Wii dan ook daadwerkelijk softmodden. Stop de SD-kaart in de sleuf van je Wii. Ga naar je prikbord en blader 1 dag terug in de tijd. Als het goed is komt hier nu een rood envelopje in beeld

Klik op de envelop en de softmod zal vanzelf starten. Na ongeveer een halve minuut zal het systeem vragen of je door wilt gaan. Druk nu op 1.  Je komt nu in een installatie menu terecht waarin je zowel The Homebrew Channel als de Bootmii kunt installeren. Installeer als eerste The Homebrew Channel. Installeer hierna Bootmii als boot2. Bij nieuwere Wii’s zal dit echter niet gaan en zul je als IOS moeten installeren.

Stap 4:

Nu gaan we de benodigde apps installeren. Download als eerste deze app pack en pak ze uit op je SD kaart. De bestanden die reeds op de kaart stonden mogen verwijderd worden, deze heb je niet meer nodig. Let ook hier op dat je bestanden daadwerkelijk in de root van de SD-kaart installeert.

Stop de SD kaart weer in de Wii en zet hem aan. Mogelijk dat direct de WAD manager op zal starten. Gaat dit bij jou niet goed dan kun je de Multi Mod Manager starten vanuit The Homebrew Channel.

Met deze WAD manager worden ca. 20 wads geïnstalleerd. Die hebben we wellicht nodig voor de apps die we gaan installeren. Blader naar de map WAD en je kunt ze allemaal in één keer installeren. Dit doe je door op een wad te gaan staan en dan op ‘1‘ te drukken. Het systeem zet er een + voor zodra het bestand geselecteerd is. Loop ze allemaal langs en klik elke keer op 1. Het spreekt allemaal voor zich.

Haal de SD kaart weer uit je Wii en zet het volgende app pack erop. Alles wat nu nog op de kaart stond kan weer verwijderd worden. Pak wederom de bestanden uit van het bovenstaande app pack en zet deze in de root van je SD-kaart. Stop de SD kaart weer terug in de Wii en je softmod is helemaal klaar!!!

Spellen afspelen:

Als je een zwarte, rode of blauwe Wii hebt is het niet mogelijk om gebrande dvd’s af te spelen. Je zult dan gebruik moeten van een harde schijf. Deze kun je op de Wii met het programma Configurable USB Loader formatteren naar het WBFS-formaat. Met programma’s als WBFS manager of Wii Backup Fusion kun je hierna ISO-bestanden van spellen naar je HD verplaatsen.

Tevens is het mogelijk om een backup van je originele spellen op de HD te plaatsen. Dus als je een leuk spel van iemand kunt lenen kun je dit ook op de HD zetten. Als je al een paar spellen op je HD hebt staan zal je menu er ongeveer zo uitzien


menu

homebrew-channel