Geld Verdienen
gekkengoud
euroclix
moneymiljonair
  Home
Mijn Links
Feestdagen
Links
 Copyright  Hm41.nl   Webmaster H . Minnema All rights Reserved
Kinderen
PC tips
 Chrome sneller maken
 Real Fashion

Bij een nieuwe PC Samenstellen is het van cruciaal belang dat de juiste hardware-componenten bij elkaar worden gezocht, en dit vergt wel enige kennis van de beschikbare hardware. Zelf een PC samenstellen betekent echter niet dat u de nieuwe computer ook zelf in elkaar dient te zetten, u kunt uw samenstelling namelijk geheel laten assembleren door de winkel waar u de nieuwe computer wilt gaan aankopen. In vergelijking met kant-en-klare systemen heeft het zelf samenstellen van een computer vele voordelen, u bent immers geheel vrij in de keuze van de hardware-componenten en niet afhankelijk van een basis-configuratie waarbij u maar in beperkte mate wijzigingen kunt aanbrengen.

  • Zelf een PC samenstellen kan goedkoper zijn dan een kant-en-klare computer.
  • U kunt uw budget optimaal benutten waardoor u niet gebonden bent aan een vaste prijs.
  • U bepaald zelf de keuze van de hardware-componenten en kunt hierdoor geld besparen.
  • Middels een eigen PC samenstellen kunt u bijvoorbeeld onderdelen uit uw vorige computer hergebruiken.
  • Een eigen PC samenstellen heeft ook als voordeel dat u de hardware op het uiteindelijke gebruikt afstemt.

pc

 Halloween
 Sinterklaas
 Kerst
 Oud en Nieuw
 Gogo's
 Pokemon
 Knikkers
 Techniek
 Kubus oplossen
 Status Quo
Mika Hakkinen
 Spaarprogramma's
 Schotelantennes
 Pokeren
 Pink Floyd
 Darten
GoogleChrome sneltoetsen
verwijder sweet-page.com
politievirus verwijderen
Ransomware verwijderen
Mystartsearch verwijderen
Advies  PC samenstellen

Juzt Nails
 

  TV Gids
  Weer
  Teletekst
  Routeplanner
  Telefoongids
  Nieuws
  Waldnet
  De Telegraaf
  Verkeersboete
  P2000
  Gratis Rijbewijs Online
  BasisCursus HTML
Handige Links
 Contact
 

Zelf een PC Samenstellen

Hoewel het natuurlijk gemakkelijker is om een kant-en-klaar merk-systeem van bijvoorbeeld Dell of HP aan te kopen loont het zeker om alle winkelprijzen met elkaar te vergelijken en tevens te kijken wat u kunt besparen bij het zelf samenstellen van een computer. Hiermee bespaar je zomaar enkele honderden euro’s, en zeker middels het zelf samenstellen van een nieuwe computer bent u vaak aanzienlijk goedkoper uit.

Natuurlijk hoeft u soms ook niet alles nieuw te kopen. Wellicht kunt u nog onderdelen zoals een harde schijf, solid state drive, optische drive of andere hardware gewoon hergebruiken uit uw oude computer. De onderstaande informatie is dan ook richtlijn die u kunt hanteren bij het zelf samenstellen van een nieuwe computer. Wij zijn hier enkel van de basis-informatie uitgegaan waarbij we enkel de belangrijkste en essentiële hardware-componenten van de computer toelichten. 

De processor (CPU)

Bij het samenstellen van de computer is de processor (cpu) het belangrijkste onderdeel en bepaald voor een groot deel de rekenkracht. Voor de keuze van de processor kunt u kiezen voor AMD of Intel, beide fabrikanten bieden een uiteenlopend assortiment van processoren die naast het verschil van merk ook geheel verschillen qua aansluitmogelijkheden. Het moederbord moet dan ook geheel afgestemd worden op de keuze van de processor. Bij de keuze van de processor is het van cruciaal belang dat deze wordt afgestemd op het uiteindelijke gebruik, bij een game PC samenstellen hoeft u namelijk geen high-end processor te kiezen aangezien bij een Game PC de videokaart het belangrijkste hardware-component is die voor de uiteindelijke performance en gameprestaties zorgt.

De processorkoeler

Naast de keuze van de processor kunt u kiezen om een andere processorkoeler te gebruiken. De meeste CPU’s (boxed-versies) worden standaard met een fabriekskoeler geleverd, en in principe zijn dergelijke koelers prima maar bij een uiterste stille PC samenstellen is het kiezen voor een andere koeler zeker aan te bevelen. Ook wanneer u met uw computer wilt gaan overclocken is een andere processorkoeler een must, dit mede betreffende het optimaliseren van de koeling en de gehele air-flow in de behuizing.

Het moederbord

De keuze van het moederbord bij een PC samenstellen gaat geheel samen met de keuze van de processor, u dient bij de keuze van een moederbord dan ook te kijken welke socket de processor heeft en in die serie een moederbord te kiezen. Tevens is de keuze van een moederbord ook weer afhankelijk van de keuze van de behuizing, qua vormfactor zijn er namelijk verschillende typen moederborden en wanneer u bijvoorbeeld voor een kleinere behuizing heeft gekozen dient u natuurlijk altijd te controleren of het moederbord wel in deze behuizing past. Ook de aansluitingen op het moederbord zijn een belangrijk aspect bij de keuze van een behuizing, denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde cardreader en USB en audioaansluitingen aan de voorzijde van de computerbehuizing.

Het interne geheugen

Het interne geheugen van de computer is tevens afhankelijk van de keuze van het moederbord en de processor, ook de mogelijkheden van dual-channel en triple-channel geheugen speelt een grote rol. Daarbij is tevens de snelheid van het geheugen belangrijk, het moederbord en de processor moeten dit namelijk wel ondersteunen, net zoals een ingebouwde grafische kaart van de CPU.

De harde schijf en Solid State Drive (SSD)

Bij een PC samenstellen is de keuze van een harde schijf en SSD (Solid State Drive) een persoonlijke keuze, en vooral de hoeveelheid opslagruimte is gebruikersafhankelijk. Een SSD (Solid State Drive) is voornamelijk bedoelt als opslag voor het besturingssysteem waardoor er een flinke prestatiewinst is in vergelijking met een reguliere harde schijf. Naast de SSD kunt u dan een gewone harde schijf gebruiken voor de opslag van gegevens. Bij de keuze van een harde schijf kunt u kiezen voor energiezuinige modellen die op een langzamer toerental draaien of schijven die qua snelheid het beste presteren. Ook kunt u kiezen voor een zogenaamde SSHD waarbij het een gewone harde schijf betreft maar waar een klein gedeelte als SSD aanwezig wat tevens weer de performance aanzienlijk verbeterd ten opzichte van een reguliere harde schijf.

De behuizing & voeding

Bij een nieuwe PC samenstellen is de keuze van de behuizing geheel persoonlijk, over smaak valt immers niet te twisten en naast de kleur, grootte en mogelijkheden is het vooral belangrijk om de vormfactor van het moederbord af te stemmen op de grootte van de behuizing, we kennen hierin het formaat (Full-ATX, uATX, en Micro-ATX). De meeste huidige behuizingen zijn niet meer standaard uitgerust met een voeding, en bij een PC samenstellen is de keuze van een voeding dan ook wederom een belangrijk aspect. Kies bij voorkeur een voeding van een goed merk met een 80+ certificering, vermijd alle goedkope (no-name) voedingen. Een voeding moet sowieso qua wattage voldoen om alle hardwarecomponenten van stroom te kunnen voorzien, en hier speelt de uiteindelijke stabiliteit een grote rol. De keuze van de voeding is dan ook geheel afhankelijk van de gehele configuratie van de nieuwe computer.

De grafische kaart (videokaart)

Tegenwoordig zijn bepaalde processoren als voorzien van een ingebouwde videokaart en voor eenvoudige systemen die enkel gebruikt worden voor simpele taken, zoals Office en schoolwerkzaamheden, internetten en eenvoudige games voldoen deze prima. Bij een Game PC samenstellen licht dit weer anders en daar is de keuze van de videokaart weer een cruciaal onderdeel. Voor een Game PC voldoet de ongebouwde videokaart van de processor ook niet en is een krachtige videokaart zeker een vereiste bij een Game PC samenstellen.


flickr
one.com
wii
hm41
ford mustang
iphone
koffie
amiga
pinkfloyd
uriah heep

foto galerij


nikon
radio
icloud
puppies
lp
Elizium
Panoramio
buizenversterker
Friesland